Bästa Flythjälpmedlet

Block "3277" not found

1. Piikaboo Puddle Jumper Deluxe

  • Rekommenderas av Unibarn.se

Från ett mycket populärt märke kommer den här simvästen Piikaboo Puddle Jumper Deluxe. Den ger mycket rörelsefrihet i vatten och barnet kan koncentrera sig på att träna både på vattenvana och sina simkunskaper med god trygghet.

På insidan av västen finns ett hållbart elastiskt material för att klara högt ställda krav som flytmedel och alla belastningar som västen kan utsättas för. Simvästen är i ett mjukt material vilket gör den bekväm att bära och den har även bra passform.

Det går snabbt och smidigt att ta på den då det finns ett säkert och justerbart klickspänne på baksidan. Produkten finns i flera färger och är anpassad för barn på mellan 15-30 kg.

Piikaboo är ett svenskt företag som tillverkar dessa produkter i USA. Västen är EU-märkt och uppfyller de krav som ställs på ett flytmedel inom EU.

Plus: En bekväm simväst med bra passform och stor rörelsefrihet.

Minus: Vi hittar inget negativt med denna produkt.

[dfrcs name=”Piikaboo Puddle Jumper Deluxe”]

2. Bestway Candy Delight Lounge

  • Rekommenderas av Unibarn.se

För de lite större barnen från 7 år och uppåt passar produkten Bestway Candy Delight Lounge utmärkt. Det är en extra stor bardring av extra starkt PVC-plast och kan användas för simträning som ett flythjälpmedel. Den bjuder även in till rolig lek med sin lekfulla design med mönster av godis.

Badringen är utrustad med ett litet ryggstöd som gör den bekväm att sitta i. Det kan också ge en extra trygghet med detta extra stöd om barnet behöver lära sig vattenvana. På ringen finns även handtag som gör det enklare att sitta kvar i ringen vid mindre vågor.

Materialet består av kraftig vinyl och produkten har ett mått på 118 x 117 cm och en maxvikt på 90 kg.

Plus: Extra stor badring som passar de större barnen och är även bekväm att sitta på med ryggstöd.

Minus: Vi kan inte hitta något negativt med denna produkt.

[dfrcs name=”Bestway Candy Delight Lounge”]

3. Nyby Simdyna

  • Rekommenderas av Unibarn.se

För den som är ute efter en klassisk simdyna kan vi rekommendera Nyby Simdyna. Den modellen har länge använts i simhallar för att hjälpa barn att lära sig simma. Den är därför väl beprövad utifrån säkerhet och att den är praktisk för att träna simning och göra simövningar med.

Den minsta storleken kan användas från två års ålder och sedan finns det storlekar ända upp till senior. Midjedelen på simdynan är böjlig och träs lätt över midjan för att placeras över bröstet. Flytdynorna ligger på baksidan vid skulderbladen och ger ett bra stöd vid simtag.

Nyby är ett svenskt företag och de tillverkar sina produkter från den egna fabriken i Gnosjö. Det är därför en produkt som håller hög kvalitet och är testad och standardiserad utifrån alla säkerhetsregler.

Plus: En svensk kvalitetsprodukt som är välbeprövad säkerhetsmässigt och är ett bra hjälpmedel för att lära sig simma.

Minus: Tar lite stor plats att förvara eftersom flytdynorna är i solid plast.

[dfrcs name=”Nyby Simdyna”]

4. Swimpy Simväst

style=”text-align: left;”>

  • Rekommenderas av Unibarn.se

En annan smidig produkt är Swimpy Simväst. Den kan inte användas som en vanlig flytväst utan ska bara ses som ett flythjälpmedel för att lära sig vattenvana eller för att tryggare vistas i vatten. Västen passar bra för barn i alla åldrar och är bekväm att bära samtidigt som den är enkel att röra sig i.

Produkten är välsittande och enkel att ta på sig utan att behöva blåsa upp något. Den kan med grenbandet anpassas efter längd och knäpps med kardborreband och ett blixtlås. Det finns inga sömmar som skaver och materialet är i polyester och elastan som ger hög komfort.

Modellen är uppdelad i sektioner där varje del innehåller skumskivor i tre lager. Det går även att plocka ut en eller två skivor för att bättra anpassa flytkraften till barnets vikt.

Plus: En modell med hög komfort som är enkel att ta på och går att anpassa efter längd.

Minus: Tar lite extra plats att förvara i jämförelse med ett flythjälpmedel som är upplåsbart.

[dfrcs name=”Swimpy Simväst”]

Köpguide

Vanliga frågor och svar om flythjälpmedel

Betyg på testguiden:

4.7/5 - (3 votes)