Bästa Hörselkåporna

Block "3277" not found

1. Peltor Kids Hörselskydd

  • Rekommenderas av Unibarn.se

Peltor är ett pålitligt företag som har lång erfarenhet av att tillverka hörselkåpor för både privat och professionellt bruk. Det är ett populärt märke även när det kommer till hörselskydd för barn då det är hög kvalitet och ett säkert kort att välja.

Peltor Kids Hörselskydd är CE-märkta och har breda tätningsringar fyllda med vätska och skum. Kombinationen är effektiv för att dämpa skadligt buller utan att stänga ute omgivningsljud. Det ger också en hög komfort utan att det trycker mot huvudet. Det går därför att använda dem längre stunder utan att det är obekvämt.

Modellen kan användas av spädbarn och upp till 12 års ålder men det kan vara något krångligt att storleksjustera. Därför är det bra om varje barn har sina egna hörselskydd.

Plus: En produkt med hög komfort som enkelt dämpar skadligt buller utan att omgivningsljudet stängs ute.

Minus: Något krångliga att storleksanpassa.

[dfrcs name=”Peltor Kids Hörselskydd”]

2. Troll Swedsafe Kiddy Hörselkåpa

  • Rekommenderas av Unibarn.se

Ett bra alternativ till vår premiumvinnare är Swedsafe Kiddy Hörselkåpa. Som namnet antyder är det en svensktillverkad produkt. Det är företaget själva som både har utvecklat och som tillverkar produkten.

Hörselskydden ger en hög ljuddämpning utan att helt avlägsna allt omgivningsljud. Kuddarna i kåporna är mjuka med ordentlig vaddering som gör att de sitter mjukt och bekvämt på huvudet. Själva bygeln som används för att justera storleken kan kännas något vinglig och lättböjlig så det kan vara något svårt att storleksanpassa.

Modellen är CE-märkt och godkänd enligt europeisk standard. Hörselskydden kan användas från 6 månaders ålder upp till cirka 10 år.

Plus: En mjukt vadderad modell som har hög ljuddämpning utan att stänga ute allt omgivningsljud.

Minus: Bygeln är något svårinställd för att justera storleken.

[dfrcs name=”Swedsafe Kiddy Hörselkåpa”]

3. Clas Ohlson Hörselskydd för Barn

  • Rekommenderas av Unibarn.se

Ett budgetalternativ som fungerar mycket bra för att skydda öronen mot högt ljud är Clas Ohlson Hörselskydd för Barn. Produkten är godkända enligt EU-standard med CE-märkning och trygga att använda även om de inte har den allra bästa komforten.

Den här modellen passar barn från 3 år och uppåt och kan även användas av vuxna. Hörselkåpor och bygel är mjukt vadderade och den lätta vikten gör dem enkla att bära. Till skillnad från våra andra vinnare i de högre prisklasserna känns denna bygel mycket stadigare.

Det medföljer reflexremsor som kan fästas på kåporna, vilket kan vara fördel när barnet exempelvis ska åka vagn i skymning eller mörker.

Plus: Bra budgetmodell som även kan användas av vuxna.

Minus: Inte samma höga komfort som dyrare modeller.

[dfrcs name=”Clas Ohlson Hörselskydd för Barn”]

4. Alpine Muffy Baby Hörselskydd

  • Rekommenderas av Unibarn.se

En produkt som är speciellt fram tagen för de minsta spädbarnen, från nyfödd upp till 18 månader är Alpine Muffy Baby Hörselskydd. Det är en smart och innovativ produkt för bebisar designad som ett pannband som skyddar den känsliga fontanellen.

Pannbandet är justerbart och går att ta loss från kåporna. Det gör det enkelt att tvätta bandet. Insidan på kåporna är extra mjuka för att sitta bekvämt över öronen med hög komfort. Kåporna är CE-märkta och därmed godkända enligt regler inom EU.

Det medföljer också en praktisk förvaringspåse för att förvara hörselskydden.

Plus: Bra komfort och perfekta att använda för de riktigt små spädbarnen och nyfödda.

Minus: Något dyra och det är en kort tid de kan användas.

[dfrcs name=”Alpine Muffy Baby Hörselskydd”]

Köpguide

Vanliga frågor och svar om Hörselkåpor

Fler Topplistor

Betyg på testguiden:

4.7/5 - (3 votes)