Bästa Minicrossen

Minicross

Block "3277" not found

1. Hecht Minicross för Barn 750W

  • Rekommenderas av Unibarn.se

En mycket prisvärd minicross av hög kvalitet är Hecht Minicross för Barn 750W. Det är en liten och lätt modell med en sitthöjd på 73 cm. Crossen drivs med ett batteri på 36 volt och 24 A H och är mycket tystgående. Batteriet blir fulladdat på 8 timmar och får då en körsträcka på 30 km.

Det finns tre manuella hastighetsinställningar som går att ställa in på förhand. Det kan vara mycket praktiskt för säkerheten eftersom minicrossen har en maxhastighet på 28 kilometer i timmen. Det är en hastighet som är alltför hög för både nybörjare och de minsta barnen. I övrigt är modellen mycket bekväm att köra.

Det finns skivbromsar både fram och bak, vilket ger bra säkerhet. Barnet får även bra komfort vid körning tack vare att sits och framgafflar har bra fjädring. Materialet på ramen är av högkvalitativt stål och skärmarna är i plast.

Plus: Hastigheten går att ställa in på förhand vilket är bra eftersom den annars är riktigt snabb.

Minus: Garantitiden är endast två år.

[dfrcs name=”Hecht Minicross för Barn 750W”]

2. Apollo Dirtbike AGB 37 CRF 125cc

  • Rekommenderas av Unibarn.se

Minicrossen Apollo Dirtbike AGB 37 CRF 125cc passar utmärkt för den som har tänkt att syssla med körning som en seriös hobby eller att börja tävla. Den är bensindriven med en kraftfull 4-taktsmotor och modellen är godkänd för tävlingskörning i Sverige.

Apollo är ett känt märke inom cross och till den här modellen får man både monteringsanvisningar, en verktygssats, manual och en servicebok. Så det är som en riktig cross, fast mindre. Den har ändå en lite högre sitthöjd på 82 cm än många andra minicrossar och passar därför bättre för lite längre barn eller yngre tonåringar.

Det är en prisvärd modell med mycket bra prestanda. Stötdämpningen håller hög klass och det finns en lagrad kedjesträckare för att minimera risken att kedjan ska hoppa av. Växellådan har fyra växlar som gör minicrossen lätt att köra och manövrera.

Plus: Hög kvalitet, bra prestanda och lättkörd modell för att kunna köras i tävling eller som seriös hobby.

Minus: Delvis nedmonterad vid leverans och är inte någon modell för nybörjaren.

[dfrcs name=”Apollo Dirtbike AGB 37 CRF 125cc”]

3. Elektrisk Dirtbike X-PRO EX1000

  • Rekommenderas av Unibarn.se

För de allra minsta kan vi rekommendera Elektrisk Dirtbike X-PRO EX1000. Trots den lilla storleken är den kraftfull och tuff samtidigt som det går att få full kontroll på säkerheten och farten.

Det här är en modell som passar bra för nybörjaren med en låg sitthöjd på 63 cm. Det finns tre hastighetslägen från 8 till 28 km i timmen. Som extra säkerhet finns det direktverkande skivbromsar både bak och fram.

Minicrossen är tuff till utseendet och har en motor som är kraftfull på 1000 watt och ett 36V9Ah batteri. Hydrauliska stötdämpare ger också en bra fjädring med komfort vid körning.

Plus: Prisvärd, liten modell för de allra minsta och ger större säkerhet med skivbromsar bak och fram.

Minus: Batteriet ger endast en körtid på 16 timmar.

[dfrcs name=”Elektrisk Dirtbike X-PRO EX1000”]

 

Köpguide

Vanliga frågor och svar om Minicrossar

Fler Topplistor

Betyg på testguiden:

4.7/5 - (3 votes)