Hej, det är vi som är Uni!


Vi tycker att alla barn ska få växa upp under jämlika förhållanden med kläder som uppmuntrar till lek, bus, mys och upptäckarlust. Precis allt det som barnen har inom sig, utan att begränsas till den mossiga vuxenvärldens normer som säger hur vi ska bete oss utifrån det kön vi har. Normer som dagens barnkläder tyvärr ofta befäster. Pyttsan till det säger vi! Som du kanske förstår står "uni" för "unisex".

Vi har också ett stort fokus på mer hållbart tillverkade produkter, så som baby och barnkläder tillverkade i ekologiska och återvunna material, BPA- och giftfria nappflaskor, naturgumminappar samt ekologisk kroppsvård. Att värna om miljö och hälsa går hand i hand med vår önskan om att lämna över en hållbar och välmående framtid till våra barn. Vi vill göra det ”lätt att välja rätt”! Läs mer under fliken ”ekologi" där vi uppmärksammar aktuella rapporter och ger tips och råd för en klimatsmart och giftfri barndom.

I hyllorna varvas vår egen kollektion med noga utvalda märken, stora som små producenter. Det gör att butikerna är fyllda med färgglada och lekvänliga baby- och barnkläder för barn i åldrarna 0-9 år. Utöver kläder har vi ett blandat sortiment av filtar, Naturgarvade skinn tofflor, leksaker, skor, möbler och inredningsdetaljer. Perfekta presenter och annat smått och gott.


En gång i tiden år 2010 vann vi den fina utmärkelsen ”Årets Barnbutik”.  Det är fortfarande nåt vi är stolta över och tycker stämmer!


Uni finns på webben och även på Odengatan 102.

Har du sett nåt fint i butiken som du inte hittar på webben? Maila oss så löser vi det!Välkommen till vår värld för barn!

/Sara och Linda